عید سعید فطر بر تمامی مسلمان جهان مبارک باد.

لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه ورزش دو و میدانی استان

لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه ورزش دو و میدانی

رئیس هیئت دو و میدانی آذربایجان غربی در گفت‌وگو با فارس تأکید کرد
لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه ورزش دو و میدانی / شناسایی نخبگان ورزشی در آذربایجان غربی

رئیس هیئت دو و میدانی آذربایجان غربی از انجام تست‌هایی برای کشف و شناسایی نخبگان ورزشی استان خبر داد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای توسعه دو و میدانی در مناطق مختلف آذربایجان غربی باید فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، رشته دو و میدانی یکی از مهم‌ترین ورزش‌ها قلمداد می‌شود، یا به نوعی یکی از ورزش‌های زیبا، جذاب و پرمخاطب محسوب می‌شود، که نوجوانان و جوانان زیادی را در مناطق مختلف دنیا به خود مشغول کرده‌است، به ویژه اینکه در مقایسه با سایر ورزش‌ها کم‌هزینه‌تر است.

وجود تماشاگران بی‌شمار برای مشاهده و تشویق رقابت‌کننده‌ها در مسابقات مختلف به ویژه در میادین جهانی و المپیک‌ها بیانگر اهمیت این رشته در بین ملت‌ها است، بنابراین در ایران اسلامی همین‌طور تا حد امکان در مناطق مختلف آذربایجان غربی رشته ورزشی فوق دنبال می‌شود.

با توجه به اینکه دو و میدانی یکی از ورزش‌های قدیمی و کم‌هزینه از طرف دیگر مدال‌آور قلمداد می‌شود با محوریت قرار دادن مسائل، دغدغه‌ها همچنین طرح‌های استعدادیابی برای نخبه‌روری در این رشته خبرنگار ما در خبرگزاری فارس آذربایجان غربی مصاحبه‌ای با رئیس هیئت دو و میدانی استان حسین فهیمی انجام داده‌است، که چکیده این گفت‌وگو را می‌خوانید:

در چه زمینه‌‌ای هیئت استان دغدغه دارد؟

متأسفانه مسائل مختلف از جمله کمبود اعتبارات و منابع مالی گریبانگیر هیئت‌های دو و میدانی در مناطق مختلف استان است، به همین خاطر در اثر نبود امکانات مورد نیاز و زیرساخت‌های کافی به طور شایسته امکان فعالیت در شهرستان‌های آذربایجان غربی وجود ندارد، ولی با این همه تا حد امکان هیئت را در اغلب شهرستان‌ها برای نخبه‌یابی و نخبه‌پروری فعال کرده‌ایم.

در کدام شهرستان‌ها هیئت فعال است؟

با وجودی که محدودیت در منابع مالی و امکانات در شهرستان‌های استان وجود دارد، ولی به واسطه اجرای طرح گزینش نخبه ورزشی به واسطه مدارس استان هیئت را در بسیاری از شهرستان‌های استان فعال کرده‌ایم، تا جایی که در سلماس، شوط، چالدران، مهاباد، تکاب، میاندوآب، محمدیار، پیرانشهر، بوکان به عبارت دیگر در 50 درصد شهرستان‌های آذربایجان غربی رشته دو و میدانی دنبال می‌شود.

* نبود امکانات کافی برای تمرین کردن در برخی از شهرستان‌های استان

امکانات هیئت در شهرستان‌ها در چه حد است؟

تمرینات و اردوهای ورزشی برای افراد مستعد و نخبگان به صورت مستمر برگزار می‌‍‌کنیم، به ویژه اینکه در برخی شهرستان‌ها به معنای واقعی کلمه امکانات و فضای فیزیکی ایده‌آل برای تمرین کردن علاقه‌مندان با همراهی مربیان وجود ندارد، این امکان را فراهم کرده‌ایم  نفرات برجسته، افراد شاخص و آینده‌دار به مدت مشخص با هماهنگی خانواده‌هایشان برای شرکت در اردو به ارومیه اعزام کنند.

اخیرا تیم تکاب با هشت نفر ورزشکار مستعد برای اردو زدن به ارومیه آمده بودند، تا از این رهگذر با همراهی مربیان توانمند و زیر نظر مستقیم مسئولان هیئت ورزشی استان توانمندی‌های خود را محک زده و برای بارورسازی آن تلاش کنند، که این سری اقدامات امیدوار هستیم نتیجه مورد انتظار به دنبال داشته‌باشد.

به افراد شاخص که برای آنها سرمایه‌گذاری می‌شود، اشاره فرمائید.

فاطمه مهرآور یکی از استعدادهای کشف‌شده و نخبگان ورزشی قلمداد می‌شود، از سن 15 سالگی فعالیت خود در این رشته ورزشی را توأم با علاقه، پشتکار و جدیت آغاز کرده، به طور منظم در تمرینات دو و میدانی شرکت می‌‌کند، به طوری که اکنون حتی آمادگی دارد حتی در رده سنی بزرگسالان وارد عرصه رقابت شود.

علاوه بر این چند نفر شاخص دیگر نیز از شهرستان‌های مناطق مختلف استان توسط رئیس هیئت‌های شهرستانی گزینش کرده‌ایم، تا اینکه به انحای گوناگون مورد حمایت قرار گرفته، توانمندی‌هایشان تقویت و استعدادهای نهفته در آنها بارور شود، چه‌بسا به مدال‌آوری در عرصه‌های ملی و جهانی منجر شود.

* اجرای طرح آموزشی رایگان در استان

به طرح آموزشی رایگان دو و میدانی اشاره کنید.

طرح مورد اشاره با همراهی اولیای نوجوانان و نونهالان طبق زمان‌بندی صورت گرفته انجام می‌پذیرد، که با توجه به آغاز شدن سال تحصیلی جدید تغییرهایی در برنامه آن با هماهنگی علاقه‌مندان اعمال می‌شود تا در فرآیند تحصیل و فعالیت‌های ورزشی‌شان خلل ایجاد نشود.

دستاورد طرح آموزشی رایگان تا امروز چه بود؟

از بین 40 نفر شرکت‌کننده در این سری دوره‌های آموزشی حدود 10 نفر به عنوان فرد مستعد و شاخص که می‌توانند در آینده به جایگاه ارزشمندی در این رشته ورزشی دست پیدا کنند توسط مسئولان و مربیان این هیئت ورزشی گزینش شده‌‌اند، همچنین امکانات لازم برای تمرین در اختیارشان قرار داده‌ایم.

افراد انتخاب شده از رده سنی نونهالان یک تا دو سال کوچکتر هستند، بنابراین در صورت داشتن پشتکار لازم و شرکت مستمر در برنامه‌های تدارک یافته امیدوار هستیم بعد از دو سال به صورت حرفه‌ای در این رشته به فعالیت خود استمرار بخشیده و برای آذربایجان غربی و ایران اسلامی در میادین ملی و بین‌المللی غرورآفرینی کنند.

* انجام تست‌هایی برای کشف و شناسایی نخبگان ورزشی

علاوه بر طرح فوق درباره استعدادیابی چه کرده‌اید؟

طرح مورد اشاره در واقع یک طرح بزرگ استعدادیابی قلمداد می‌شود به ویژه اینکه به شکل کاملاً رایگان علاقه‌مندان و افراد مستعد را زیرپوشش قرار می‌دهیم، به طوری که به رغم آغاز سال تحصیلی جدید همچنین کلاس‌هایی برای حضور علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام و تمرین کردن دائر است.

خروجی طرح استعدادیابی سال گذشته چه بود؟

سال 1393 با همراهی سازمان آموزش و پرورش آذربایجان غربی با شرکت 800 نفر با صرف اعتباری به میزان 100 میلیون ریال اعتبار در استان به مرحله اجرا گذاشته شد، ولی نتیجه مورد انتظار مبنی بر جذب حداقل 80 نفر در این طرح به دست نیامد، که علل مختلف در به دست نیاوردن دستاورد مطلوب موثر واقع شد.

متأسفانه معلمان دانش‌آموزان طبق مسئولیت خود سر موقع آنها را برای تمرین در سالن ورزشی حاضر نمی‌کردند و در این زمینه به بهانه‌های گوناگون تعلل صورت می‌گرفت، بنابراین امسال با در پیش گرفتن یک روش متفاوت از سال‌های گذشته برای استعدادیابی و انتخاب افراد مستعد اقدام شد.

برای انتخاب استعدادها چه روندی دنبال می‌شود؟

پایگاه‌های بسیج همچنین آموزش و پرورش آذربایجان غربی با این مجموعه همکاری نزدیک دارند، به طوری که مربیان با حضور یافتن در مدارس استان با انجام یک سری تست‌ها نسبت به کشف و شناسایی نخبگان ورزشی مبادرت می‌کنند، تا استعدادهای نهفته به این ترتیب شناخته شده و گزینش شوند.

کلام آخر ....

با توجه به اینکه در این ورزش کسب رکورد یک مسئله حائز اهمیت برای شرکت‌‌کننده‌های مسابقات به شمار می‌رود، بنابراین یک عده از این رشته به این صورت یاد می‌کنند که فعالان و علاقه‌مندان آن در حال مبارزه با طبیعت از طریق غلبه بر صدم‌های ثانیه و سانتیمترها هستند، بنابراین رشته فوق به معنای واقعی هیجان‌آور و نشاط‌آفرین است.

امروزه به دلیل مدال‌آور بودن این رشته ورزشی تا اندازه زیادی توسط سیاست‌گذاران عرصه ورزش مورد توجه قرار گرفته است، زیرا از این رهگذر می‌توان پرچم یک کشور را در میادین مختلف به اهتزاز درآورده و به افتخارآفرینی نائل شد، زیرا دو و میدانی اکنون به طور رسمی در 24 ماده برای آقایان و 23 ماده برای خانم‌ها با رده‌‌های سنی مختلف مدیریت می‌شود.

با این وصف تصمیم‌سازان عرصه ورزش کشور و استان ما نیز با لحاظ امکانات و ظرفیت‌های موجود برای گام برداشتن در این سمت و سو مبادرت می‌کنند.









در وارد کردن عبارت امنیتی حروف کوچک و بزرگ اهمیتی ندارد

در حال ارسال پیام،لطفا صبر نمایید ...

پیام شما با موفقیت ارسال شد